מתכון

הקיסרית החדשה של "ג'ירף"

אחת ממנות הנודלס הכי עסיסיות ומדויקות בנבחרת המוקפצים של "ג'ירף"

106,808 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
הקיסרית החדשה של "ג'ירף"
הקיסרית החדשה של "ג'ירף"

היא כבר מזמן לא חדשה, אבל עדיין מכונה כך. מדובר באחת ממנות הנודלס הכי עסיסיות (בזכות הבייקון) ומדויקות (תיבול מתון ונוכחות לירקות) בנבחרת המוקפצים של "ג'ירף". במשך תקופה ארוכה למדי טענו בקבוצה שהם עדיין לא בשלים לשחרר את המתכון, אבל הנה זה קורה. לצורך הכנת המנה משתמשים באטריות ביצים מקמח חיטה מלאה, אבל גם אטריות ביצים אחרות יתאימו. והכי חשוב: לתוצאות משובחות כמו במסעדה מכינים רק מנה אחת בכל פעם. כשמארחים, מכפילים או משלשים את הכמויות. מכינים את כל החומרים קרוב לווק, אבל עדיין מקפיצים בכל פעם רק מנה אחת (זה לוקח בדיוק 2 דקות). האורחים יחכו בסבלנות ויודו לכם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מלהיטים ווק או מחבת גדולה על הלהבה הכי גדולה. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את כל נתחי הבשר רק עד שהם מקבלים מעט צבע.

2

מוסיפים את הירקות (בצל, ירוקים, נבטים ובצל ירוק) ומקפיצים דקה — הם צריכים להישאר מאוד פריכים.

3

מוסיפים אטריות ואת חומרי הרוטב ומקפיצים 60-30 שניות עד שלוהט ומבעבע.

4

מעבירים לצלחת, מוסיפים כמה טיפות שמן שומשום וקשיו ומגישים.

חשיבות החליטה לפני הקפצה:
תמיד מומלץ לחלוט ירקות ירוקים לפני שמוסיפים אותם לווק הלוהט, אם כי לפעמים הם עדינים ומתרככים בקלות (למשל תרד). יש לכך כמה סיבות:

  1. החליטה הקצרה מרווה את הירקות בנוזלים ומבטיחה שהם לא ישתו את הנוזלים שבווק כדי להתבשל ולהתרכך (ובכך ייבשו את המנה).
  2. היא מיישרת קו בין סוגים שונים של ירקות ומידת הריכוך הנחוצה להם.
  3. הטבילה במי קרח שומרת על הצבע הירוק העז של הירקות.