מתכון

חיתוכיות גבינה אפויות עם פטל ושטרויזל

עוגת הגבינה פירורים הקלאסית עוברת שדרוג בצורה של תחתית פטל חמצמצה

6,074 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
צילום: אילן נחום
צילום: אילן נחום

הניגוד בין המרקם הנימוח של הגבינה לפריכות של השטרויזל מעניק לעוגה הזו את הייחוד שלה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס ולשטרויזל:

למלית:

לפיזור:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מעבדים קמח, שקדים, מלח, סוכר וחמאה למרקם של פירורים דקים. מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים. מחלקים את התערובת ל-1/3 ו-2/3.

2

עוטפים 1/3 מהפירורים בניילון ומעבירים למקפיא, ואת היתר אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון ומקררים חצי שעה.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים את הבסיס אפייה חלקית:

4

מרדדים את הבצק ומרפדים את התבנית. מניחים נייר אפייה וקטניות כמשקולת. אופים 10 דקות אפייה עיוורת, מוציאים מהתנור, מסירים את המשקולת ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

מכינים את המלית ואופים:

5

מערבבים את חומרי המלית למעט הפטל למרקם אחיד.

6

מפזרים על הקלתית האפויה פטל טרי או קפוא ויוצקים מעל את תערובת הגבינה. מפזרים מעל את הפירורים הקפואים.

7

אופים כ-35 דקות או עד שהתערובת יציבה אך בהירה. מצננים ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.

8

לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר וחותכים לקוביות.