מתכון

חלה מהודרת לשבת

ארז קומרובסקי אופה חלה מהודרת לשבת במטבחו הגלילי

50,104 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
חלה מהודרת לשבת. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
חלה מהודרת לשבת. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מערבבים קמח וסוכר בקערה גדולה. מפוררים שמרים לתוך הקמח. מוסיפים ביצים, שמן ומים ולשים בידיים עד שהבצק מתאחד. מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה ורבע בטמפ’ החדר.

3

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מניחים אותם על משטח עבודה מקומח ומתפיחים כ-10 דקות נוספות.

4

יוצרים מכל כדור צורת נקניק ומכל 3 נקניקים קולעים צמה. מניחים את הצמות הקלועות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכסים בנייר אפייה מקומח. מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה נוספת.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

מברישים את החלות בחלמון טרוף עם מעט מים וזורים זרעי חמניות ושומשום.

7

מכניסים את התבנית לתנור ומניחים בתחתית התנור תבנית עם כמה קוביות קרח ליצירת לחות. אופים כ-35 דקות או עד שהחלות שחומות היטב. מצננים על גבי רשת.

אז כמה מילים על הקמחים:
קמח הלחם
מחיטת לחם אמריקאית תופח לנפח גבוה מאוד לא רק בגלל כמות הגלוטן, אלא בעיקר בגלל איכותו.
קמח הפוקאצ’ה מאפשר גם אלסטיות וגם כושר פתיחה ענק (הבצק לא מתכווץ בחזרה כשמותחים אותו, וכל מי שאי פעם הכין פוקאצ’ה או פיצה יודע כמה זה חשוב).
קמח החלה נותן אלסטיות ופלסטיות, מה שמאפשר לקלוע אותו בקלות לצמות מורכבות, והוא גם תופס מעולה.
את קמח העוגיות ניסיתי על עוגיות המנדלברויט המיתולוגיות של אמא שלי ממתכון שהיא קיבלה מאמא שלה וכן הלאה. תאמינו או לא: העוגיות הזכורות, שהיו חלק כל כך מהותי מהילדות וליוו אותי בכל שלבי חיי, יצאו אפילו יותר פריכות ויותר טובות עם הקמח הזה.
אני גאה להיות חלק מהפרוייקט הזה.

גיוון: שמן חמניות לא מזוכך מופק בכבישה קרה, ויש לו טעם מובהק של גרעיני חמניות. אפשר למצוא אותו בקלות רבה בחנויות טבע או במעדניות רוסיות, ומחירו דומה לזה של שמן מזוכך.