החומרים טבלת מידות ומשקלות
למריחה ולקישוט:
אופן ההכנה
1
מכניסים לקערת המערבל את כל החומרים פרט למים. מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי לישה עם וו לישה עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה בקערה מכוסה כ-30 דקות.
2
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מכל חלק יוצרים גליל של 30 ס"מ. מגלגלים כל גליל לשבלול ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
3
מתפיחים את החלות מכוסות במגבת במקום חמים עד להכפלת הנפח (לפחות 1/2 שעה).
4
מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים תערובת של הגרעינים לקישוט.
5
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-30 דקות עד שהחלות זהובות.
6
מעבירים לרשת לצינון.
אפשר לקשט את החלה או הלחמניות בשומשום, גרעיני חמניות, קצח, או זרעי פשתן.
את הסוכר החום אפשר להחליף ב-2 כפות סילאן.