מתכון

חלת שבלול מקמח מלא

השילוב של קמח מלא וקמח רגיל יוצר חלה קלה ואוורירית. אפשר ליצור מהמתכון גם לחמנית בצורות שונות

10,094 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
חלת שבלול מקמח מלא. צילום: יח"צ
חלת שבלול מקמח מלא. צילום: יח"צ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למריחה ולקישוט:

אופן ההכנה

1

מכניסים לקערת המערבל את כל החומרים פרט למים. מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי לישה עם וו לישה עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה בקערה מכוסה כ-30 דקות.

2

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מכל חלק יוצרים גליל של 30 ס"מ. מגלגלים כל גליל לשבלול ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

3

מתפיחים את החלות מכוסות במגבת במקום חמים עד להכפלת הנפח (לפחות 1/2 שעה).

4

מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים תערובת של הגרעינים לקישוט.

5

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-30 דקות עד שהחלות זהובות.

6

מעבירים לרשת לצינון.

לגיוונים:

אפשר לקשט את החלה או הלחמניות בשומשום, גרעיני חמניות, קצח, או זרעי פשתן.

את הסוכר החום אפשר להחליף ב-2 כפות סילאן.