מתכון

חציל שרוף עם פלפלים חריפים, טחינה ועגבניות מרוסקות

זה סלט? זה מאזה? זה לא ממש חשוב, העיקר שילווה את המנה הזו לחם טוב לניגוב

21,498 בשלנים התעניינו במתכון זה
מתכון לחציל קלוי. צילום: דניאל לילה
מתכון לחציל קלוי. צילום: דניאל לילה

אל תוותרו על השימוש בלהבה גלויה לקליית החציל – היא מעניקה לו טעם חרוך ומעושן, שמחמיא ליתר הטעמים ומבליט אותם. אפשר על רשת ייעודית (חצילייה) שיושבת על הכיריים ואפשר ישירות על אש גלויה, ללא מורא ופחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים חציל בשלמותו על להבה גלויה כ-15 דקות מכל הצדדים עד שקליפתו נעשית מפוחמת ובשרו רך. מניחים בתוך שקית לצינון (זה יקל על הקילוף).

2

קולים 3 פלפלים ירוקים חריפים כ-10 דקות מכל הצדדים עד שקליפתם נעשית מפוחמת ובשרם רך. מניחים בתוך שקית לצינון.

3

קולפים את החציל בלי להוריד את הראש וחותכים את בשרו לרצועות בלי להפריד אותן מהראש. מזלפים על החציל 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

4

קולפים את הפלפלים הירוקים (נשאר מהם מעט בשר, אבל כל נתח מדליון פילה) וקוצצים דק עם הפלפל הלא-קלוי. מוסיפים 3 כפות שמן זית, מלח גס, פלפל שחור ושום ומערבבים.

5

מתבלים עגבניות מרוסקות ב-2 כפות שמן זית ומלח גס.

6

מערבבים טחינה עם הנוזלים שנשארו מריסוק העגבניות ומתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.

7

מניחים בצלחת הגשה חציל קלוי, עגבניות מרוסקות, פלפלים ירוקים וטחינה. מזלפים מסביב עוד קצת שמן זית ליופי ולטעם, מפזרים על הטחינה בצל קצוץ סגול ומגישים.