מתכון

טבולה אבוקדו

טבולה יצירתי וסלט מקורי עם אבוקדו – נותנים את הבמה לאחד הירקות הטעימים והבריאים של העונה

26,816 בשלנים התעניינו במתכון זה
טאבולה אבוקדו. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
טאבולה אבוקדו. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

טאבולה יצירתי וסלט מקורי עם אבוקדו – נותנים את הבמה לאחד הירקות הטעימים והבריאים של העונה. וריאציה מוצלחת על אחד הסלטים הכי טעימים מהמטבח הערבי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים בורגול במים חמים 20 דקות עד לריכוך. מסננים.

2

מערבבים בקערה את כל החומרים למעט האבוקדו בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. משהים 15 דקות לחיבור הטעמים.

3

מוסיפים את קוביות האבוקדו ומערבבים בעדינות בלי למעוך אותן. מגישים.

חוכמת המטבח: 5 קטנות על אבוקדו

  1. את האבוקדו קוטפים כשהוא עדיין מוצק. הוא מבשיל סופית רק אצל הירקן או בבית בתוך כמה ימים.
  2. אם רוצים לעודד את ההבשלה, מניחים את האבוקדו יחד עם תפוח עץ בתוך שקית נייר.
  3. מגישים בטמפ’ החדר.
  4. בשר האבוקדו משחיר במגע עם חמצן. כדי למנוע השחרה, מטפטפים עליו מעט מיץ לימון.
  5. אם חותכים אבוקדו לרוחבו, הוא משחיר פחות מאשר כשחותכים אותו לאורכו. אין לכך הסבר, אבל נסו ותיווכחו.

גיוון: מסתפקים ב-4 כפות מיץ לימון ומוסיפים כפית גדושה של סומאק, שיעניק חמיצות נוספת.