מתכון לטארטלטים של דלעת מקמח כוסמין

(1 חוות דעת)
מתכון לטארטלטים של דלעת מקמח כוסמין
צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

גרסה בריאה של הטארט האמריקאי, שנהוג להגיש בליל כל הקדושים. קמח הכוסמין המתקתק יוצר בצק פריך במיוחד, שהולך טוב עם מלית הדלעת המתוקה והארומטית.

פעם לא ידענו למה זה טוב ואיך אופים עם זה, ומי שידע וגם רצה להשתמש היה צריך לתור אחר חנות טבע נדירה ויקרה. בעצם התחלנו להתוודע למאפים המלאים רק אחרי הלחמים המלאים שנמכרו במאפיות בוטיק. בהמשך התחלנו לנסות גם בבית, והיום יש למאפים הללו נציגות אפילו בקונצרנים הגדולים.

חומרים

לטארטלטים:
למלית:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הטארטלטים: מעבדים את שני סוגי הקמח עם סוכר וחמאה במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ, וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ. משמנים תבניות טארטלטים, ומרפדים את תחתית התבניות ושוליהן בעיגולי הבצק. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
  3. מכינים את המלית: מבשלים קוביות דלעת במים עד שהן רכות מאוד. מסננים, מחזירים לסיר ומייבשים את הדלעת על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהיא מתפוררת ותחתית הסיר יבשה. מעבירים את הדלעת למעבד מזון, מוסיפים את שאר חומרי המלית וטוחנים למחית חלקה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מרכיבים את הטארטלטים ואופים: יוצקים את מחית הדלעת לטארטלטים עד שלושה רבעים מגובהם ומפזרים מעל מעט פרוסות שקדים. אופים כחצי שעה, עד שהבצק זהוב והמלית יציבה.
  6. מצננים ומעבירים למקרר.

קמח מלא – אבל במה?
קמח מלא מופק מכל חלקי גרעין החיטה, כולל הסובין והנבט, מה שמעלה פלאים את ערכו התזונתי. הוא מכיל גם סיבים, ברזל, ויטמינים מקבוצה B, ניאצין, מגנזיום, זרחן ואבץ. ערך בריאותי רב נזקף גם לזכותה של התאית, שמעכבת את הפיכת הקמח לסוכר בדם. בשפה המקצועית מדברים על הערך הגליקמי של חומרי הגלם. זה של הקמח המלא נמוך מזה של הקמח הלבן. קמחים מלאים הפכו לחומר גלם מבוקש גם בתעשיית מוצרי הצריכה. כך למשל החברות המובילות לדגני בוקר מצהירות על כך שילדינו נהנים מדגנים מלאים בלבד.