אלגנטי למראה: בצק שחום עוטף מלית צהבהבה מנוקדת באדום נעים בלשון (הקלתית פירורית, המלית עשירה ומחביאה הפתעות פטל מתפוצצות) וריחני להפליא.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית:
למריחה:
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית:
1
מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון עם להב מתכת, עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מרדדים את הבצק לעובי חצי ס”מ ומרפדים בו את התבנית. מכסים ברדיד אלומיניום, מפזרים קטניות כמשקולת ואופים במשך 15 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום עם הקטניות ואופים עוד 10 דקות.
4
מורחים את הבצק החם בביצה טרופה ומחזירים לתנור לעוד דקה.
מכינים את המלית:
5
מרתיחים סוכר ומיץ לימון בסיר מעל להבה בינונית, עד שמתקבל סירופ.
6
טורפים ביצים בקערה ומוסיפים להן מעט מהסירופ. ממשיכים לטרוף ומוסיפים את יתרת הסירופ, בהדרגה.
7
מחממים שמנת עד לסף רתיחה. יוצקים אותה בזרם דק לתוך תערובת הביצים, תוך כדי ערבוב.
8
מסננים את התערובת כדי להיפטר מגושים. מוסיפים קליפת לימון ומערבבים.
מרכיבים ואופים:
9
מחממים תנור ל-140 מעלות.
10
יוצקים את המלית על הקלתית ומפזרים עליה את הפטל (הפטל ישקע בתערובת הנוזלית).
אופים 20 דקות. היזהרו:
11
אפיית יתר תהפוך את המלית לחביתה מתוקה. העוגה מוכנה כשהמלית יציבה אך רכה וצבעה צהוב בוהק (המלית לא אמורה להשחים או לתפוח). מניחים לעוגה להצטנן. מגישים בטמפרטורת החדר.
גיווונים:
באותה שיטה אפשר להכין גם טארט תפוז: משתמשים במיץ ובקליפה של תפוז ומחליפים את הפטל בקליפות הדרים מסוכרות.