מתכון

טארט קרם אגוזי לוז עם פירות יער

טוויסט ייקי על טארט צרפתי קלאסי: במקום קרם שקדים ממלאים בקרם לוז, החביב על הקונדיטורים הגרמנים

7,018 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
טארט קרם אגוזי לוז עם פירות יער. צילום: דניאל לילה | סגנון: רותם ניר
טארט קרם אגוזי לוז עם פירות יער. צילום: דניאל לילה | סגנון: רותם ניר

טוויסט ייקי על טארט צרפתי קלאסי: במקום קרם שקדים ממלאים בקרם לוז, החביב על הקונדיטורים הגרמנים. אפשר לטחון את האגוזים עם הקליפה, קלופים, או חצי-חצי. הקליפה מחזקת את הטעם האגוזי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית

1

: מערבלים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אוורירית. מוסיפים תוך כדי ערבול חלמון ומים. מוסיפים קמח ומלח ומערבלים בזהירות רק עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים. מקררים חצי שעה.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות.

3

מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה או רדיד אלומיניום.

4

אופים כ-20 דקות. מסירים בזהירות את הרדיד וממשיכים לאפות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור (מנמיכים את החום ל-160 מעלות). מצננים את הקלתית.

מכינים את המלית

5

: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אוורירית. מוסיפים אגוזי לוז טחונים ומערבלים קלות. מוסיפים ביצים אחת-אחת. מוסיפים קמח ומערבלים לתערובת אחידה.

מרכיבים ואופים

6

: יוצקים את הקרם על הקלתית ומסדרים מעל פירות יער.

7

אופים כ-30 דקות עד שהקרם מתייצב. מצננים היטב.