מתכון

טארט ריקוטה, פסטו ואספרגוס

מנה שנראית מיליון דולר בכלום עבודה

8,036 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
טארט ריקוטה, פסטו ואספרגוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
טארט ריקוטה, פסטו ואספרגוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

להברשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את המלית:

2

מערבבים ריקוטה עם פסטו ותבלינים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.

ממלאים את הטארט ואופים:

3

מסמנים בעדינות (בלי לחרוץ) שוליים על מלבן הבצק ברוחב ½1 ס”מ בעזרת סכין. מורחים את המלית על הבצק מלבד השוליים, ומסדרים מעל את האספרגוסים (ראש לרגל). ממליחים, מפלפלים ומזלפים אותם בשמן זית. מברישים את שולי הבצק במעט חלמון טרוף.

4

אופים כ-30 דקות, עד שהטארט זהוב.