מתכון

טארט שוקולד אפוי

קקאו בקלתית, המון שוקולד במלית, "פררו רושה" פריכים לקישוט

8,001 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
טארט שוקולד אפוי. צילום: דניאל לילה | סגנון: רותם ניר
טארט שוקולד אפוי. צילום: דניאל לילה | סגנון: רותם ניר
  • חומרים לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ או ל-2 תבניות פאי מלבניות
  • 1:15 שעות
  • קל
  • כשר
  • אפייה

כשאנשים רגילים אוכלים פאי פירות או פאי גבינה, חולי שוקולד מתבייתים ישר על הדבר הזה. קקאו בקלתית, המון שוקולד במלית, "פררו רושה" פריכים לקישוט. חותכים ממנו חתיכות קטנות, כי הטעם מרוכז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

למלית שוקולד אפויה:

לגנאש:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

מעבדים את החומרים במעבד מזון במצב בפולסים, עד לקבלת מרקם פירורי. מרפדים תבנית טארט משומנת ומקררים במשך חצי שעה.

2

מחממים תנור ל-160 מעלות.

3

אופים כ-15 דקות רק עד שהבצק מתייצב, אבל עדיין לא מזהיב. מצננים. מכינים את המלית ואופים: ממיסים 2 סוגי שוקולד, חמאה וסוכר על ביין מארי או במיקרוגל. מורידים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך כדי ערבוב. מוסיפים ליקר ומערבבים.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

יוצקים את המלית על הקלתית ואופים 8 דקות או עד להתייצבות המלית. מצנננים היטב במקרר.

מכינים גנאש:

6

מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה-שתיים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה. מקשטים בכדורי "פררו רושה". שומרים במקרר.