היא נוצרה כדי לעזור לחקלאי הקדום להציל את יבולו, נשתמרה במטבחי האזור ועכשיו זוכה לחשיפה עולמית בזכות סגולותיה הבריאותיות. לידור ברזיק-פרידלנד מותחת את גבולות השימוש בפריקי – החברה הסקסית ביותר במועדון דגני העל. לטבולה פריקי משתמשים בפריקי גרוסה דק, שקצת קשה להשיג, אך יש פתרון: כוס פריקי רגילה וכ-20 פולסים במעבד המזון הביתי יניבו פריקי גרוסה לא אחידה (שלטעמי משדרגת את המרקם של הטבולה). גריסה ביתית תצריך השריה ארוכה יותר במים חמים יותר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מסננים היטב את הפריקי ממי ההשריה ושמים בקערה.
2
מוסיפים עשבי תיבול, בצל, שמן זית, מיץ לימון ומלח. מערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול. משהים חצי שעה לספיגת הטעמים.
3
מוסיפים עגבנייה, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
גיוונים:
- לטבולה חגיגי: במקום עגבנייה מוסיפים 1/2 כוס גרגרי רימון אדומים.
- משחקים עם הרכב עשבי התיבול: מוסיפים כוסברה או רשאד, משנים את היחס בין הפטרוזיליה והנענע לפי הטעם.