מתכון

טבעת פירות יבשים (La Fouace)

בעבר הוא נחשב למאפה קדוש כמעט, עם זיקה נוצרית חזקה לדת, והוגש רק בחגים, בליווי יין

829 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
טבעת פירות יבשים (La Fouace). צילום: דניאל לילה
טבעת פירות יבשים (La Fouace). צילום: דניאל לילה
  • עוגת טבעת בקוטר 28 ס”מ או 8 עוגות טבעות אישיות
  • 1:15 שעות
  • קל
  • כשר
  • אפייה

מאפה שמרים האופייני לדרום ומכונה בשמות שונים וגרסאות שונות, לפי הכפר בו אתם נמצאים (miques, roumadjade, la fougasse, pain de fruits). בעבר הוא נחשב למאפה קדוש כמעט, עם זיקה נוצרית חזקה לדת, והוגש רק בחגים, בליווי יין. היום מכינים אותו בעיקר בחתונות ומגישים לזוג הטרי, שחייב לטעום ממנו, כסמל לטבעת המקדשת את ברית הנישואין. מכינים אותו גם בשמחות משפחתיות אחרות. ב-Najac, כפר ציורי סמוך לנהר Aveyron, עורכים המקומיים מצעד חגיגי בן שלושה ימים, בו הם סוחבים ברחובות הכפר מאפה Fouace ענק בקוטר מטר, ובתום המצעד מחלקים אותו לחוגגים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיגוג (כפול):

לקישוט:

אופן ההכנה

1

ממיסים שמרים בחלב פושר.

2

שמים קמח בקערת מיקסר. יוצקים לתוכו את תערובת השמרים, ומתחילים לעבד במהירות נמוכה. מוסיפים את יתר החומרים (פרט לפירות היבשים) ומעבדים 7-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, מבריק וחלק. מוסיפים את הפירות היבשים ומעבדים חצי דקה נוספת, לפיזורם האחיד בבצק.

3

מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

4

מגלגלים את הבצק לכדור. יוצרים חור במרכזו, ומרחיבים אותו לקבלת טבעת בקוטר 28 ס”מ (או ל-8 טבעות אישיות). מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לתפיחה, כמעט עד להכפלת הנפח.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות (190 מעלות לעוגות אישיות).

6

מברישים את הבצק בחלמון בלבד. לפי המסורת, יוצרים חתכים דקורטיביים, או מקשטים את פני העוגה בשאריות בצק לפני האפייה.

7

אופים כ-45 דקות (20 דקות לעוגות אישיות), עד שהעוגה זהובה (גם בתחתית) וקלה יחסית. מוציאים מהתנור, ומיד מברישים בחלבון מעורבב עם מי זהר ומפזרים סוכר לקישוט. חשוב לזגג בחלבון, כשהעוגה עדיין לוהטת, כדי שהוא יתקרש ולא יישאר נא.

גיוון: במקום בשמרים טריים אפשר להשתמש ב1/2 שקית שמרית.