מתכון

טוויל פרמזן וקצח

הטווילים הם מאפים דקים, פריכים ושקופים למחצה, המשמשים לרוב כבסיס או קישוט לקינוחים, אך נהדרים גם בגרסה מלוחה

7,466 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
טוויל פרמזן וקצח. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
טוויל פרמזן וקצח. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

טווילים, קרקרים ואטריות מתובלות תוצרת בית – התוספות השוות שכל מרק ישמח לארח
אנחנו משקיעים במרק את הנשמה – בוחרים בחומרי גלם מעולים, מכינים ציר, מצמצמים, ממצים, מסננים, טוחנים ומקציפים. ואז, כבדרך אגב, חולפת בראש המחשבה “אולי נוסיף גם משהו פריך מלמעלה”. אלא שבשלב הזה כבר אין כוח או זמן ומתפשרים על קרוטונים. הפעם נהפוך את היוצרות. כמו אישה צרפתייה, שיודעת שנעליים ותיק חשובים יותר מהשמלה, כך גם המרק הפשוט ביותר יכול להפוך לאירוע, כשעל פניו יצופו הפתעות שכאלה. אני מבטיחה לכם – זה מה שהאורחים יזכרו בסופה של הארוחה. הטווילים הם מאפים דקים, פריכים ושקופים למחצה, את הטווילים האלה הייתי משדכת לכל סוג של מרק קרם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-130 מעלות.

2

מסדרים תלוליות גבינה נמוכות (בערך כף מחוקה) במרווחים גדולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

3

אופים כ-10 דקות. מוציאים את התבנית, ומורידים את חום התנור ל-100 מעלות.

4

מפזרים קצח על תלוליות הגבינה הנמסות ומחזירים לתנור. אופים 20-18 דקות נוספות, עד שמזהיב ומתגבש.

5

מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים בצנצנת אטומה עד 3 ימים.