מתכון

טורט שוקולד-תפוז של קרין גורן

עוגת שוקולד כהה ולחה, כמעט לא מתוקה, שנמסה בפה כמו קרם עשיר, בטעמים עמוקים ועזים של תפוז ושוקולד מריר

16,954 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
טורט שוקולד-תפוז. צילום: מיכל לנרט
טורט שוקולד-תפוז. צילום: מיכל לנרט

עוגת שוקולד כהה ולחה, כמעט לא מתוקה, שנמסה בפה כמו קרם עשיר, בטעמים עמוקים ועזים של תפוז ושוקולד מריר. העוגה עשויה ממרכיבים שאין להתפשר על איכותם: מיץ תפוזים סחוט טבעי, ליקר טוב, והכי חשוב, שוקולד מאיכות מעולה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

במיקרוגל ממיסים שוקולד עם חמאה, מיץ וקליפה מגוררת. מוסיפים ליקר ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

3

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה 5 דקות. מקפלים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד.

4

יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת (גם בדפנות). מניחים את התבנית בתוך תבנית אטומה המכילה אותה בנוחות. יוצקים לתבנית הגדולה מים רותחים עד כדי מחצית גובה דפנות התבנית הפנימית. אופים 50 דקות עד שעה, עד שפני העוגה נסדקים מעט.

5

מוציאים מאמבט המים ומצננים לחלוטין בתבנית מחוץ לתנור. במהלך הקירור העוגה תאבד מנפחה, וזה בסדר.

מכינים את הציפוי

6

מחממים שמנת עד לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד, מוסיפים ליקר ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

7

מניחים לציפוי להצטנן מעט, ובינתיים משחררים את העוגה מהתבנית בעזרת סכין קטנה, והופכים אותה על צלחת הגשה.

8

מצננים את העוגה חצי שעה במקרר להקלה על הפריסה. מומלץ להקפיא חצי שעה לפני הציפוי, כדי להקל על הפריסה.

9

יוצקים את הציפוי על העוגה ומניחים לו לזלוג על דפנותיה.

10

שומרים במקרר ומגישים איך שאוהבים ישר מהמקרר, בטמפרטורת החדר או מחומם מעט במיקרוגל.


טיפ – קישוט קריסטל תפוז:
פורסים 3 תפוזים לפרוסות דקות מאוד. מרתיחים כוס מים עם כוס סוכר. מטביעים בסירופ את פרוסות התפוזים ומניחים להתקרר. שומרים את הפרוסות בסירופ במקרר למשך הלילה. מסדרים את פרוסות התפוז בתבניות מרופדות בנייר סיליקון או נייר אפייה ומייבשים בתנור בחום של 110 מעלות כשעה, עד שהתפוזים זהובים, מבריקים ויבשים למגע. מצננים בתבנית (התפוזים יתקשו במהלך הקירור). שומרים בכלי אטום.