מתכון

טפיוקה בחלב קוקוס עם קרם פסיפלורה וסלט פירות

מנה אחרונה יפהפייה, שמתאימה במיוחד לימי הקיץ החמים

28,369 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
טפיוקה בחלב קוקוס עם קרם פסיפלורה וסלט פירות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורי שביט
טפיוקה בחלב קוקוס עם קרם פסיפלורה וסלט פירות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורי שביט

מי חשב שטפיוקה, חלב קוקוס ופסיפלורה יהפכו ללהיטים ישראליים? והנה, לא רק שהם תפסו חזק, הם גם התגלו כמרכיבים נהדרים לקינוחי פרווה באירועים כשרים. מנה אחרונה יפהפייה, שמתאימה במיוחד לימי הקיץ החמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם פסיפלורה:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הטפיוקה

1

מביאים לרתיחה טפיוקה, מים וסוכר בסיר תוך כדי ערבוב. מנמיכים להבה ומבשלים ללא מכסה תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שפניני הטפיוקה רכות. מקררים מעט ומוסיפים חלב קוקוס. שומרים במקרר שעה לפחות.

מכינים קרם פסיפלורה

2

מניחים קערה במקפיא. מערבבים חלמון וקורנפלור בקערה נפרדת.

3

מביאים לרתיחה פסיפלורה וסוכר בסיר. מוסיפים מעט לתערובת החלמון תוך כדי טריפה, להשוואת טמפ’. מחזירים את תערובת החלמון לסיר הפסיפלורה תוך כדי טריפה. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומוזגים את הקרם לקערה שציננו במקפיא. מעבירים למקרר לשעה לפחות.

מרכיבים את המנה

4

: יוצקים קרם פסיפלורה לכוסות הגשה ומעליו טפיוקה. מעטרים בסלט פירות.