מתכון

כבדי עוף ברכז רימונים עם כרישה על פולנטה

לרכז רימונים יש את כל הכישורים הנדרשים לתיבול. תוספת הדבש והיין מעיפה אותו לגבהים חדשים

5,219 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
כבדי עוף ברכז רימונים עם כרישה על פולנטה. צילום: דן לב
כבדי עוף ברכז רימונים עם כרישה על פולנטה. צילום: דן לב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

לפולנטה:

לכרישה:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הפולנטה:

1

מביאים 3 כוסות חלב (או תערובת חלב ומים) לרתיחה ומוסיפים פולנטה בהדרגה תוך כדי בחישה בכף עץ. מוסיפים מלח וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כ-15 דקות עד שתערובת הפולנטה מסמיכה ונפרדת משולי הסיר. מוסיפים חמאה ופרמזן ומערבבים להיטמעות.

מכינים את הכרישה:

2

חולטים כרישה במי מלח רותחים ומסננים היטב. מעבירים למחבת עם שמן וחמאה ומאדים על להבה בינונית-נמוכה כ-10 דקות עד הזהבה.

מכינים את הכבדים ומגישים:

3

מוציאים את הכרישה מהמחבת ומניחים בצד מכוסה. מוסיפים את הכבדים ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד השחמה. יוצקים מעל יין לבן ומטגנים עד שהיין מתאדה.

4

מערבבים בקערה רכז רימונים ודבש ויוצקים על הכבדים. הופכים אותם ברוטב ומקפיצים כמה שניות עד שהם מזוגגים. מכבים את הלהבה.

5

עורמים תלוליות פולנטה בצלחות ההגשה. מניחים מעל כרישה וכבדים ומפזרים צנוברים. למראה מבריק יותר מזלפים בהגשה עוד רכז רימונים על הכבדים.

גיוון: ניתן להחליף את הדבש בסילאן.

פטה כבדי עוף
– את מה שנשאר אחרי הארוחה מרסקים בבלנדר, מתבלים היטב ומניחים בכלי אטום. מגישים לצד טוסטים.

עוד שני דברים שאפשר להכין עם כבד עוף:
בורקס מכבדי עוף: מטגנים את הכבדים במחבת משני הצדדים עד ששחומים מבחוץ אך עדיין ורדרדים במרכזם. מצננים וממלאים בתוך ריבועי בצק עלים או מלאווח. מקפלים לצורת כיס ומברישים בביצה טרופה להדבקה. אפשר להוסיף למלית כפית ריבת פרי או רצועות של בצל מטוגן. מברישים את הבורקס בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים ב-200 מעלות כ-15 דקות עד שהבצק אפוי לגמרי.
מעורב ירושלמי לייט: מטגנים בנפרד כבדי עוף, פרגיות, פטריות ובצל עד שמוכן. בכל פעם מוציאים ומניחים בצד. במהלך הטיגון מתבלים את כבדי העוף והפרגיות במלח, פלפל שחור ובהראט. מחזירים למחבת להקפצה משותפת של דקה ומגישים על פירה.