מתכון

כדורי בריוש וחמאת בוטנים

כדורי הבריוש הגאוניים האלה ממולאים בחמאת בוטנים ומוגשים עם ריבת פירות יער איכותית

2,661 בשלנים התעניינו במתכון זה
כדורי בריוש וחמאת בוטנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כדורי בריוש וחמאת בוטנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

באחת הישיבות שלנו בקייטרינג עלה בנו החשק לקינוח שמתכתב עם ה-peanut butter and jelly — אותו כריך שילדים אמריקאים מתענגים עליו והמבוגרים מתגעגעים אליו. עוד באותו יום הקונדיטור המוכשר שלנו עדי אליאס הכין לנו את כדורי הבריוש הגאוניים האלה. זהירות — זה ממכר!

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לטיגון עמוק:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מערבבים חמאה בוטנים ואבקת סוכר לתערובת אחידה ויוצרים ממנה כדורים קטנים בקוטר 1 ס"מ.

מכינים את הבצק:

2

מערבבים שמרים, סוכר וחלב בקערה קטנה עד שהסוכר נמס.

3

מעבירים את תערובת השמרים לקערת מיקסר עם וו לישה ומוסיפים את שאר החומרים למעט החמאה. לשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד לקבלת בצק רך שנפרד מהדפנות.

4

מעצבים סופגניות, ממלאים ומתפיחים: קורצים מהבצק כדורים בקוטר כ-3 ס"מ ובמשקל 25 גרם. יוצרים גומה קטנה בכל כדור בעזרת הבוהן ומניחים בתוכה כדור מלית. סוגרים את הבצק כמו שסוגרים קובה.

5

מניחים את הכדורים בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.

מטגנים:

6

מחממים שמן עמוק לחום בינוני ומטגנים את הסופגניות עד שהן זהובות מכל הצדדים.

7

אם רוצים להכין הסופגניות מראש ולהקפיא, יש להתפיח את הבצק למשך שעתיים לפני שיוצרים כדורים ולאחר גלגול הכדורים להקפיא אותם. לפני הטיגון יש להפשיר אותם בטמפ' החדר.