החומרים טבלת מידות ומשקלות
לכדורים:
לקימוח:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הכדורים
1
מערבבים את כל החומרים היטב, למעט הביצים והתבלינים. מוסיפים ביצים, מלח ופלפל וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.
2
מעבירים למקרר לשעה לפחות.
בינתיים מכינים את הרוטב
3
מסננים את העגבניות מנוזלים. טוחנים אותן במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
4
מחממים שמן במחבת ומאדים בו קלות שום. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל, ומבשלים כ-30 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
5
מפזרים פטרוזיליה ובזיליקום, ומבשלים כמה דקות נוספות.
6
מכינים מתערובת הבשר כדורים בקוטר 3-2 ס”מ. מחממים שמן לטיגון עמוק. מקמחים את הכדורים ומנערים אותם מעודפי הקמח. מטגנים את כדורי הבשר כדקה ומעבירים לנייר סופג.
7
מחממים את רוטב העגבניות ומוסיפים את כדורי הבשר. מבשלים כמה דקות, עד שהם סופגים את הרוטב ומתחממים.
8
מגישים את כדורי הבשר על פסטה מבושלת לדרגת אל-דנטה. יוצקים מעל מעט שמן זית ומפזרים פרזמן מגוררת.