מתכון

כדורי בשר ויוגורט

קלאסיקה ממכרת של פסטה ומיטבולס

13,711 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
כדורי בשר ויוגורט. צילום: דניה ויינר
כדורי בשר ויוגורט. צילום: דניה ויינר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכדורים:

לקימוח:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הכדורים

1

מערבבים את כל החומרים היטב, למעט הביצים והתבלינים. מוסיפים ביצים, מלח ופלפל וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.

2

מעבירים למקרר לשעה לפחות.

בינתיים מכינים את הרוטב

3

מסננים את העגבניות מנוזלים. טוחנים אותן במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

4

מחממים שמן במחבת ומאדים בו קלות שום. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל, ומבשלים כ-30 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך.

5

מפזרים פטרוזיליה ובזיליקום, ומבשלים כמה דקות נוספות.

6

מכינים מתערובת הבשר כדורים בקוטר 3-2 ס”מ. מחממים שמן לטיגון עמוק. מקמחים את הכדורים ומנערים אותם מעודפי הקמח. מטגנים את כדורי הבשר כדקה ומעבירים לנייר סופג.

7

מחממים את רוטב העגבניות ומוסיפים את כדורי הבשר. מבשלים כמה דקות, עד שהם סופגים את הרוטב ומתחממים.

8

מגישים את כדורי הבשר על פסטה מבושלת לדרגת אל-דנטה. יוצקים מעל מעט שמן זית ומפזרים פרזמן מגוררת.