מתכון

כוכב קממבר

במרכז המאפה הצבנו גליל קממבר, שנמסה מעט בזמן האפייה, כך שכל סועד יכול לבצוע "צלע" ולטבול בגבינה הנמסה

9,460 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
חלת כתר מהודרת. צילום וסגנון: חן שוקרון
חלת כתר מהודרת. צילום וסגנון: חן שוקרון

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים ומשפר אפייה. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים שוב. תוך כדי לישה במהירות נמוכה, מוסיפים שום כתוש ושמן זית ויוצקים חלב בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד, רך מאוד וגמיש (ייתכן שלא יהיה צורך בכל החלב). לשים במהירות בינונית כ-10 דקות.

2

מושחים את הבצק בשמן זית מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מעצבים, ממלאים ואופים:

3

מחממים תנור ל – 175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4

מערבבים את חומרי המלית פרט לקממבר.

5

מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים שווים ומרדדים אותם לעלים בעובי 1/2 ס"מ.

6

מניחים את העלה הראשון על התבנית ומברישים אותו בנדיבות בחמאה המתובלת. מכסים אותו בעלה בצק שני וחוזרים על הפעולה עם יתר חלקי הבצק. לא מברישים בחמאה את העלה העליון.

7

מסמנים עיגול בקוטר 26 ס"מ על הבצק בעזרת רינג או תחתית של תבנית מתפרקת חותכים את שכבות הבצק לעיגול בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה ושומרים את השאריות בצד.  מניחים במרכז המאפה גבינת קממבר.

8

חותכים את עיגול הבצק לרבעים (כשהמרכז, עליו מונח עיגול הגבינה, נשאר שלם) ומחלקים כל רבע ל – 3 חלקים שווים, כך שייווצרו בסה"כ 12 חלקים.

9

מסובבים חלק אחד שני סיבובים ימינה ואת החלק הצמוד לו משמאל מסובבים 2 סיבובים שמאלה. מצמידים את הקצוות של שני החלקים זה לזה. חוזרים על הפעולה עם יתר החלקים עד לקבלת צורת כוכב.

10

מגלגלים את שארית הבצק שחתכנו מהשוליים לרצועה ארוכה ומלפפים סביב הגבינה, כך שתיווצר מעין "גדר".

11

מברישים את הכוכב בחמאה מתובלת ואופים 20-25 דקות עד שהמאפה תפוח ושחום. מברישים את המאפה החם בחמאה המתובלת. מצננים ומגישים.

גיוונים: במקום קממבר, מניחים במרכז העוגה משקולות אפייה (שקיק נייר אפייה מלא בקטניות). אחרי האפייה, מניחים בשקע שנוצר קערית וממלאים אותה בשמן זית מתובל, גבינה או מטבל.