מתכון

כריך תמרים ואגוזים

נשנוש נהדר ובריא שקל להכין ואפשר להגיש לאורחים כקינוח

1,797 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
כריך תמרים ואגוזים. צילום: מיכל רביבו | סגנון והפקה: תמר איל-להב
כריך תמרים ואגוזים. צילום: מיכל רביבו | סגנון והפקה: תמר איל-להב

לטובת המתכון יש להצטייד במנז'טים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

חורצים בכל תמר חתך צד, שולפים את הגלעין ותוחבים לכיס שנוצר חצי אגוז. מניחים בעטרות נייר (מנז'טים) ומסדרים במגש. אפשר להניח במרכז המגש קערית עם טחינה גולמית או עם רוטב שוקולד חם, לטבילה. הטחינה ומתיקות התמרים מתערבבים בפה לטעם המזכיר חלבה.

גיוונים: אפשר להחליף את הפקאנים באגוזי מלך.

לפי אותה שיטה מכינים:
כריך תמרים ושערות חלבה: המצאה גאונית של יעל. ממלאים כל תמר בכפית של שערות חלבה. מגישים עם טחינה גולמית בתור רוטב.
כריך דבלים ואגוזים: מסירים את העוקץ מכל דבלה. יוצרים חתך ומרחיבים את הדבלה ליצירת כיס. ממלאים באגוז.
כריך משמשים יבשים ואגוזי מלך: יוצרים כיס בכל משמש. ממלאים באגוז מלך.