מתכון

כתף טלה במילוי פסטו תרד ואגוזים

זאת בדיוק המנה למי שלא אוהב את הטלה שלו ורוד, אלא עשוי כהלכה ועדיין עסיסי

1,811 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
כתף טלה במילוי פסטו תרד ואגוזים. צילום: דניה ויינר
כתף טלה במילוי פסטו תרד ואגוזים. צילום: דניה ויינר

בתוספת תפוחי אדמה בתנור או ירקות צלויים זאת מנה עיקרית מושלמת לערב החג. אפשר להכין את מלית הפסטו מראש ולשמור במקרר. את הבשר יש לאפות בסמוך להגשה. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית פסטו תרד ואגוזים:

אופן ההכנה

1

מוציאים את הבשר מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות.

3

טוחנים תרד ואגוזים במעבד מזון עם להב מתכת ומוסיפים שמן ומיץ לימון מבעד לפתח היציקה, לקבלת מרקם אחיד.

4

פורסים את נתח הכתף על משטח עבודה, כשהשומן כלפי מטה. מניחים כמחצית מתערובת הפסטו לרוחב הבשר ומגלגלים לגליל. קושרים את הנתח בחוט שפגאט כל 3 ס"מ. מכינים את הכתף השנייה באותה דרך.

5

מניחים על תבנית מרופדת ברדיד אלומיניום, יוצקים מעט שמן זית, ממליחים, מפלפלים וצולים 50-45 דקות עד שמשחים.