מתכון

כתר בריוש בננות ושוקולד

השילוב של בננות ושוקולד תמיד מנצח, בטח כשמשלבים אותו בתוך עוגת שמרים

1,907 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
כתר בריוש בננות ושוקולד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
כתר בריוש בננות ושוקולד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק הבריוש:

לקרם פטיסייר:

למלית בננות ושוקולד:

לזיגוג:

להברשה לאחר האפייה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח, שמרים, סוכר וביצים בקערת מיקסר עם וו לישה עד שהחומרים מתאחדים לבצק. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 10 דקות במהירות בינונית (מס' 3). מוסיפים חמאה בהדרגה ותוך כדי לישה עד שנטמעת בבצק ולשים עוד כ-5 דקות עד שנוצר כדור בצק גמיש.

2

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח.

3

משטחים את הבצק, מחלקים ל-2, מכסים בניילון נצמד ומקררים 3 שעות.

מכינים קרם פטיסייר:

4

טורפים חלמונים עם 80 גרם סוכר בקערה לקרם בהיר. מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים למרקם חלק.

5

מביאים חלב, וניל ואת יתרת הסוכר לסף רתיחה בסיר. יוצקים מעט מהחלב לקערת החלמונים וטורפים להשוואת טמפ'. מעבירים את כל תכולת הקערה לסיר החלב ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה עד שהקרם מסמיך ועוד כדקה אחרי.

6

יוצקים את הקרם לכלי שטוח יחסית, מכסים בניילון נצמד כך שהניילון צמוד לקרם (כדי שלא ייווצר קרום) ומקררים כשעתיים.

מכינים את מלית הבננות:

7

ממיסים חמאה וסוכר במחבת (לא ממתינים להיווצרות קרמל). מוסיפים בננות, מערבבים ומבשלים עד לריכוך קל של הבננות. מסירים מהכיריים, מוסיפים רום ומערבבים. מצננים לטמפ' החדר.

מרכיבים, מתפיחים ואופים:

8

מרדדים כל חלק מהבצק למלבן בגודל 20×50 ס"מ ובעובי 1 ס"מ.

9

מערבבים את קרם הפטיסייר עם הבננות ומורחים על פני כל מלבן. מפזרים מעל שוקולד צ'יפס. מקפלים את הצלע הארוכה של כל מלבן כלפי המרכז ומכסים בשליש העליון ליצירת גליל שטוח. מעבירים את הגלילים לתבניות משומנות ומסדרים בצורת טבעת, כאשר הצדדים החלקים כלפי מעלה והקפלים כלפי מטה.

10

מברישים את הבצק בביצה ובעזרת מספרים חותכים בפינות ליצירת שפיצים (לעיטור). מניחים לבצק לתפוח במשך שעה עד להכפלת הנפח.

11

מחממים תנור ל-170 מעלות.

12

מברישים שוב את הבצק בביצה.

13

אופים 30 דקות עד לקבלת גוון זהוב עמוק.

מכינים סירופ סוכר:

14

מבשלים סוכר ומים בסיר קטן כ-3 דקות ברתיחה עד שנוצר סירופ.

15

כשהעוגה יוצאת מהתנור, מברישים אותה בסירופ הסוכר. משחררים את העוגה מהתבנית ומצננים.