קודם קולים חמאת בוטנים והמון תבלינים ואחר כך מוסיפים חלב קוקוס, נודלס ופטריות יער בשרניות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתוספות המרק:
למחית הלאקסה:
למרק:
אופן ההכנה
מכינים את התוספות
1
מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים אטריות שעועית כחצי דקה עד שהן מתרככות. מעבירים לקערה עם מי קרח. מוציאים מהמים ומעבירים לקערה.
2
באותו הסיר חולטים נבטים חצי דקה, מעבירים לקערת מי הקרח ומוציאים לצלוחית. שומרים 2 כוסות ממי הבישול.
3
עורכים את שאר התוספות בצלחת גדולה.
מכינים את מחית הלאקסה
4
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון למשחה. מטגנים במחבת על להבה בינונית כ-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהמחית זהובה וסמיכה.
מכינים את המרק
5
מערבבים את מחית הלאקסה בסיר עם מי הבישול ששמרנו ושאר חומרי המרק. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים ללא מכסה בבעבוע עדין 5 דקות. מתקנים תיבול.
מגישים
6
מחלקים אטריות ונבטים בין הצלחות, מוזגים את הלאקסה ומקשטים בגפרורי מלפפון, עלי טרגון ופטריות אנוקי.
• מחליפים את פטריות היער בפרוסות טופו מטוגנות.
• מחליפים את פטריות האנוקי בבוטנים קצוצים.