משתמשים בשקדים טחונים לאבקה או טוחנים לבד במעבד מזון. אם טוחנים לבד, כדאי להשרות את השקדים במים פושרים למשך הלילה או במים רותחים ל-30 דקות כדי לרכך אותם מעט.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון:
אופן ההכנה
1
משרים שקדים שלמים במים פושרים למשך הלילה (אם רוצים קולפים, אבל לא חובה).
2
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.
3
מסננים את השקדים ומרסקים במעבד מזון יחד עם סלק וסלרי עד לקבלת מחית עם מרקם שמזכיר פסטו.
4
טורפים ביצים, טחינה ובצל בקערה נפרדת. מוסיפים את מחית השקדים והסלק, מערבבים ומתבלים במלח וכמון.
5
יוצרים לביבות בקוטר 6 ס”מ בידיים רטובות ומניחים בתבנית.
6
אופים כ-15 דקות עד שהלביבות משחימות ומתייצבות. מגישים חם או בטמפ’ החדר עם מטבל טחינה, יוגורט או שניהם יחד.
במקום שקדים שלמים אפשר להשתמש ב3/4 כוס פולפה שקדים – השאריות שנותרות לאחר הכנת חלב שקדים.
לשימון אפשר להשתמש גם בשמן קוקוס או חמניות.