מתכון

לביבות שעועית לבנה, בצל סגול ופטרוזיליה

גם אם אופים בתנור, מומלץ לגלגל בפירורי לחם לקבלת מרקם פריך

13,833 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
לביבות שעועית לבנה, בצל סגול ופטרוזיליה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
לביבות שעועית לבנה, בצל סגול ופטרוזיליה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

לטיגון:

אופן ההכנה

1

מועכים שעועית במזלג, מוסיפים את יתר חומרי הקציצות ומערבבים. מתקנים תיבול.

2

מעצבים קציצות עגולות ופחוסות בקוטר 7-6 ס”מ, טובלים בביצה ואחר כך בפירורי לחם.

3

מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד עד שמזהיבות. מעבירים לנייר סופג.

4

מגישים חם או בטמפ’ החדר עם סלסה של עגבניות מתובלות בשום.

חוכמת מטבח – בישול שעועית למקפיא
מבשלים בסיר עם הרבה מים ובלי מלח במשך שעה-שעה וחצי עד לריכוך מלא.
קיצור דרך מבשלים בסיר לחץ כ-30 דקות.
מסננים, מצננים ואורזים בשקיות זיפ-לוק או בקופסאות אטומות. מומלץ להקפיא בכמויות של -1½1 כוסות, כדי שתוכלו להפשיר בדיוק את הכמות הרצויה לכם.
מבשלים מהקפאה אם מוסיפים את השעועית לתבשיל ישר מהמקפיא – מוסיפים 5 דקות לזמן הבישול.