מתכון ללזניה בשרית

מתכון ללזניה בשרית
צילום: מיכל רביבו

את הלזניה הזאת הכינה אמא של ג'ורג'ו, לאורה סופינו, שגרה בצפון איטליה, וכך בדיוק מגישים אותה במסעדה. הלזניה כה עשירה, עד שהיא מהווה ארוחה בפני עצמה.

חומרים

לראגו:
לרוטב בשאמל:

אופן ההכנה

  1. מכינים ראגו: מחממים בסיר שמן. מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומבשלים 20 דקות, לריכוך הירקות. מוסיפים בשר ומבשלים כמה דקות, תוך כדי הפרדה לפירורים, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים יין ותבלינים ומבשלים כמה דקות, עד לספיגת היין.
  2. מוסיפים עגבניות, מערבבים היטב ומבשלים שעה וחצי, עד שהרוטב מקבל צבע ומרקם אחידים. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מכינים בשאמל: ממיסים חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה, עד לקבלת קצף. מוסיפים אגוז מוסקט ומבשלים דקה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב, עד שהקמח והחמאה נספגים ומתקבל מעין בצק. מוסיפים חלב בהדרגה, תוך כדי ערבוב. מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומקבל מרקם כשל יוגורט. ממליחים, מורידים מהאש ומשהים 10 דקות (אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט חלב).
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מרכיבים את המנה: מסדרים בתבנית עלי לזניה. יוצקים על העלים שכבה אחידה של ראגו, מעט גבינת פרמזן ושכבה דקה של רוטב בשאמל. חוזרים על הפעולה עד ליצירת שלוש שכבות. יוצקים על הכל את שארית הבשאמל, כך שיכסה את כל התבנית כמו מכסה.
  6. אופים 40-30 דקות, עד ששכבת הבשאמל העליונה מבעבעת ובעלת גוון זהוב-חום.