מתכון

לזניה ירוקה עם פטה, מנגולד ושום צלוי

לזניה בירוק ולבן בלי רוטב עגבניות. את התיבול למנגולד מעניק השום הצלוי

14,356 בשלנים התעניינו במתכון זה
לזניה ירוקה עם פטה, מנגולד ושום צלוי. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
לזניה ירוקה עם פטה, מנגולד ושום צלוי. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשאמל:

אופן ההכנה

מאדים מנגולד:

1

מחממים מחבת עם שמן זית ושום כ-2 דקות עד שהשום מעלה ניחוח ומעט זהוב. מוסיפים גבעולי מנגולד ומאדים 5-3 דקות לריכוך. מוסיפים את העלים ומאדים עוד דקה. מתבלים ומערבבים.

מכינים בשאמל:

2

ממיסים חמאה בסיר בינוני. מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ לקבלת רביכה. יוצקים חלב לפתיחת הרביכה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מבשלים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שמסמיך ומתקבל מרקם קרמי. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ופרמזן או קשקבל ומערבבים. שומרים 1/4 מכמות הבשאמל לציפוי הלזניה.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרכיבים ואופים:

4

מורחים מעט בשאמל בתבנית ומתחילים לסדר בשכבות: עלי לזניה, עליהם תערובת מנגולד ושום, עליה גבינת פטה ולבסוף בשאמל וכך הלאה. מסיימים בעלי לזניה ויוצקים מעל את הבשאמל ששמרנו. מפזרים גבינת פרמזן או קשקבל.

5

אופים 45-40 דקות עד שזהוב ומבעבע. ממתינים 5 דקות לפחות לפני שחותכים.