מתכון

לזניה מנגולד וגבינות

לזניה זריזה עם רוטב לבן על בסיס שמנת וביצים

14,677 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
לזניה מנגולד וגבינות. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
לזניה מנגולד וגבינות. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

אפשר להכין לזניה בלי לעמוד שעות במטבח: לזניה זריזה עם רוטב לבן על בסיס שמנת וביצים (רויאל), במקום רוטב עגבניות.

כללי הלזניה
הפסטה הכי נוח להשתמש בעלי לזניה טריים או יבשים, שאין צורך לבשל מראש. את העלים מסדרים בתבנית כשהם חופפים מעט – כך השכבות יישארו במקומן ולא יהיו דליפות.
הרוטב צריך להיות מעט נוזלי, כדי שירכך את הפסטה במהלך האפייה ויבטיח סביבה לחה, כדי שהמאפה לא יתייבש. יוצקים מעט רוטב לתבנית לפני שמתחילים להרכיב את הלזניה.
הכלי תבנית פיירקס או קרמיקה מלבנית (22×35 ס"מ) עם שוליים גבוהים היא הנוחה ביותר לשימוש.
הכנה מראש כשמכינים מעלי פסטה טריים, אפשר להרכיב את הלזניה כמה שעות מראש ורק לאפות לפני ההגשה. כשמכינים עם עלים יבשים, מרכיבים סמוך לאפייה.
לפני שמגישים מניחים למאפה המבעבע לנוח כמה דקות, כי כשהוא לוהט הוא מתפרק. אם רוצים לשמור על מראה השכבות, מקררים לפני שחותכים למנות ומגישים אחרי חימום חוזר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לרוטב הלבן (רויאל):

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את המלית:

2

מערבבים את כל החומרים.

מכינים רוטב לבן (רויאל):

3

טורפים במזלג שמנת, ביצים, מלח, פלפל ושום. שומרים כוס רוטב בצד ואת השאר מוסיפים למלית המנגולד ומערבבים.

מרכיבים את הלזניה ואופים:

4

יוצקים 1/2 כוס מהרוטב הלבן ששמרנו לתבנית ומסדרים עלי לזניה. ומעליהם שליש מתערובת המנגולד. מפזרים מעט מוצרלה ופרמזן. מסדרים שכבה נוספת ומסיימים ברוטב לבן, צ'דר ופרמזן.

5

אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.