החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות במצב גריל.
2
מבשלים את עלי הלזניה לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה, מסננים ומערבבים בזהירות עם 2 כפות שמן זית כדי שהעלים לא יידבקו. מכסים ושומרים בצד.
3
מחממים מחבת גדולה חסינת חום על להבה בינונית. מוסיפים את יתרת שמן הזית ובצל ומטגנים 5-4 דקות עד לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים שום ומערבבים דקה נוספת.
4
מגבירים להבה, מוסיפים פרוסות שינקן מעושן ומטגנים 4-3 דקות עד שהפרוסות נצרבות היטב. מערבבים בעדינות. מוסיפים תרד ומאדים תוך כדי ערבוב 5-4 דקות עד שהוא מאבד מנפחו וצבעו הופך ירוק מבריק.
5
מוסיפים רוטב Passata ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 6-5 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
6
מוסיפים את עלי הלזניה המבושלים וחצי מכמות הבזיליקום ומערבבים היטב. מפזרים מלמעלה פרוסות גבינה.
7
צולים בתנור החם כ-10 דקות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
8
מוציאים מהתנור, מפזרים את יתרת הבזיליקום ומגישים מייד.