מתכון

לזניה פטנט עם ארטישוקים צלויים ובשמל פקורינו

את הלזניה הזאת תרכיבו בכמה דקות בזכות שימוש בשימורים איכותיים. כל שנותר הוא לבשל רוטב בשמל טעים

4,905 בשלנים התעניינו במתכון זה
לזניה פטנט עם ארטישוקים צלויים ובשאמל פקורינו פפטו. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
לזניה פטנט עם ארטישוקים צלויים ובשאמל פקורינו פפטו. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

להעצמת הרושם סידרנו את השכבות בטורים (ולא בשכבות כמקובל) – לשם כך תזדקקו לתבנית שתהיה עמוקה דיה להכיל את העלים במאונך, כשהם לרוחבם. השתמשו בתבנית אינגליש קייק גדולה או בתבנית טרין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשמל פקורינו:

אופן ההכנה

מכינים בשאמל:

1

ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים קמח ובוחשים עד שהוא נספג.

2

יוצקים חלב ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מבשלים 8-7 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מתבלים, מוסיפים פקורינו ומערבבים היטב להמסתה.

3

‏מחממים תנור ל-190 מעלות.

‏מרכיבים את הלזניה ואופים:

4

מורחים מעט בשאמל על תחתית התבנית. מסדרים את עלי הלזניה בטורים לרוחב במקום בשכבות וביניהם מורחים בשאמל, גבינת ריקוטה, ממרח פלפלים ומפזרים ארטישוק צלוי. מפזרים פרמזן בין השכבות וגם למעלה ויוצקים שמנת לבישול מעל כדי שיהיו בתבנית די נוזלים לבישול עלי הפסטה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום (חשוב לאטום היטב).

5

אופים 30 דקות, מסירים את הכיסוי ובודקים את מצב העלים - אם הם רכים, משחימים 15 דקות ללא כיסוי; אם העלים לא רכים מספיק, משאירים מכוסה וממשיכים לאפות ורק אח"כ משחימים. מחכים כמה דקות לפני שפורסים למנות.