החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון התבנית
ללחם בננה:
לחמאת קשיו תפוז
אופן ההכנה
מכינים לחם בננות-שוקולד:
1
מחממים תנור ל- 175 מעלות, מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
2
טורפים בקערה גדולה בננות, שמן, סוכר,חלב סויה ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
3
מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה. מוסיפים מלח ושוקולד צ'יפס ומקפלים בעזרת מרית עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
4
יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מחליקים בעזרת פלטה או סכין ואופים 60-45 דקות, עד שהלחם תופח, נסדק במרכז, וקיסם שננעץ במרכזו יוצא יבש וללא פירורים.
5
מצננים את הלחם ל-15 דקות בתוך התבנית ואחר כך מעבירים בעדינות סכין בין דפנות התבנית ללחם, מחלצים אותו ומצננים על הרשת.
מכינים חמאת קשיו-תפוז:
6
מניחים בקערת מעבד מזון קשיו וטוחנים בין 5 ל- 7 דקות, או עד שמתקבלת תערובת חלקה במרקם חמאתי. מידי פעם עוצרים את מעבד המזון ומנקים את האגוזים שנדבקו לדפנות הקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לעבד עד שמתקבל ממרח קרמי. החמאה נשמרת בכלי אטום במקרר עד שבועיים.
גיוונים: אפשר להכין חמאה מכל אגוז שאוהבים. אם אתם מעדיפים חמאה בטעם עדין יותר, השתמשו באגוזי מקדמיה או ב-pilli nuts – זן חדש של אגוזים שהגיע לארץ וניתן למצוא בחנויות תבלינים. אלו אגוזים עם טעם חמאתי ועדין, משהו בין מקדמיה לאגוזי ברזיל.