מוציאים את הלחמניות מהתנור, מצפים בדבש ומגישים לאורחים. חג שמח!
לטובת המתכון דנרשים גם קיסמי/שיפודי עץ באורך 2-3 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
לעיטור:
להברשה:
אופן ההכנה
1
מנפים קמח לקערת מיקסר. מוסיפים שמרים ומשפר אפייה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים שמן ודבש תוך כדי לישה. מוסיפים מים בהדרגה ולשים לקבלת בצק רך.
2
מגבירים את מהירות המיקסר ולשים כ-10 דקות עד שהבצק הופך חלק וגמיש. משמנים היטב קערה נקייה ומגלגלים בתוכה את הבצק כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח.
3
מחלקים את הבצק ל–25 כדורונים חלקים במשקל 30 גרם כל אחד (או ל-18 כדורים במשקל 50 גרם במידה ואופים בתבנית שקעים רגילה). מניחים כל כדור בתבנית בריוש קטנה משומנת. נועצים במרכז כל כדור קיסם/שיפוד עץ באורך 5 ס"מ ומניחים גרעין דלעת צמוד לקיסם. מתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
4
בינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות.
5
אופים את הלחמניות כ-15 דקות עד שהן תפוחות וזהובות (באפייה בתבנית שקעים יש לאפות 3-5 דקות נוספות). מוציאים מהתנור ומברישים מיד בזיגוג הדבש. מצננים על גבי רשת ומגישים.