החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
לתערובת הבשר:
לשימון הבצק:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
1
שמים קמח, דבש, שמרים ומים בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורטוב מאוד. מוסיפים שמן ומלח ולשים 2 דקות עד להטמעת החומרים. מפזרים מעט קמח על הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים שעה עד להכפלת הנפח.
מכינים את תערובת הבשר ואופים:
2
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים שום ובצל 4 דקות להזהבה. מוסיפים בשר ומטגנים 3-2 דקות עד שצבעו משתנה. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומטגנים דקה. מסירים מהכיריים ומצננים.
3
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר.
4
משטחים את הבצק ידנית בתבנית ומזלפים 3-2 כפות שמן זית מעל.
5
אופים את הבצק 10 דקות עד שהוא מתמצק ומקבל גוון זהוב חיוור. מוציאים מהתנור, מפזרים את תערובת הבשר בשכבה אחידה ואופים 15-10 דקות עד לקבלת גוון שחום.
6
מפזרים פטרוזיליה ופיסטוקים, חותכים למנות ומגישים מייד.