מתכון

לחמעג'ון של אמיר קרונברג

הגרסה הלבנטינית לפיצה - עם פיסטוקים, עשבי תיבול ובשר טחון

4,068 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לתערובת הבשר:

לשימון הבצק:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

שמים קמח, דבש, שמרים ומים בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורטוב מאוד. מוסיפים שמן ומלח ולשים 2 דקות עד להטמעת החומרים. מפזרים מעט קמח על הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים שעה עד להכפלת הנפח.

מכינים את תערובת הבשר ואופים:

2

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים שום ובצל 4 דקות להזהבה. מוסיפים בשר ומטגנים 3-2 דקות עד שצבעו משתנה. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומטגנים דקה. מסירים מהכיריים ומצננים.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר.

4

משטחים את הבצק ידנית בתבנית ומזלפים 3-2 כפות שמן זית מעל.

5

אופים את הבצק 10 דקות עד שהוא מתמצק ומקבל גוון זהוב חיוור. מוציאים מהתנור, מפזרים את תערובת הבשר בשכבה אחידה ואופים 15-10 דקות עד לקבלת גוון שחום.

6

מפזרים פטרוזיליה ופיסטוקים, חותכים למנות ומגישים מייד.