מתכון

מאפה "אטריות" זוקיני

אחד המתכונים הכי קלים וטעימים שתכינו אי פעם, שמתבסס על גילופי זוקיני

27,319 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מאפה "אטריות" זוקיני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מאפה "אטריות" זוקיני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

את אטריות הזוקיני מגלפים בעזרת קולפן ירקות. הכנתי מנה דומה לזו, רק עם בטטה, בתוכנית הטלוויזיה שלי, ותוך דקה מרגע השידור קיבלתי עשרות תגובות בפייסבוק ובאתר התוכנית. אחד המתכונים הכי קלים וטעימים שתכינו אי פעם!

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים אטריות זוקיני, שמן זית, רוטב סויה ותימין בקערה ומתבלים במלח ופלפל. מניחים 8 תלוליות בתבנית.

3

אופים 30-25 דקות עד שה”אטריות” זהובות.

4

מגישים מייד או מפחיתים 5 דקות ממשך האפייה ומשלימים אותה בסמוך להגשה.

גיוון: מחליפים את הזוקיני ב-3 בטטות מוארכות ומגדילים את כמות שמן הזית ל-4 כפות (הבטטה זקוקה ליותר שמן מהזוקיני העסיסיים).