החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשכבת הפולנטה:
לתערובת הגבינות:
לירקות:
לזילוף:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים כמה תבניות בנייר אפייה.
2
מכינים את הירקות: מניחים גמבות, זוקיני, חציל, בטטות ובצל - כל אחת בתבנית נפרדת. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
3
צולים את הירקות בתנור לריכוך קל: כ-8 דקות לגמבה, 10 דקות לזוקיני, 12 דקות לחציל, 30 דקות לבטטות ו-40 דקות לבצלים. אם אין מספיק תבניות/מקום בתנור - מסדרים את הירקות בשורות ב-2 תבניות גדולות ומוציאים כל ירק בעזרת מלקחיים כשהוא מוכן.
4
חולטים כרובית במים רותחים כ-4 דקות לריכוך קל. מסננים, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
מכינים את תערובת הגבינה
5
מערבבים גבינות, שום ושמיר, טועמים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים ביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
מכינים את שכבת הפולנטה
6
: יוצקים חלב לסיר רחב, מתבלים ומלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח תירס בבת אחת ומערבבים 5-4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים חמאה וגבינה ומערבבים עוד דקה.
7
יוצקים את הפולנטה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לעובי 2-1 ס”מ. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד יום.
מרכיבים ואופים
8
מחממים תנור ל-180 מעלות.
9
פורסים את הבצלים הצלויים לפרוסות עבות. מורחים על שכבת הפולנטה את שכבת הגבינה ונועצים בתוכה את הירקות.
10
אופים 10-9 דקות להזהבה. מעבירים את הפולנטה עם נייר האפייה לקרש חיתוך או למגש ומגישים מייד.