מתכון

מאפה פיצ'י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן

פיצ’י שהפכה לחביבת השפים, היא פסטה נהדרת בעלת מרקם בשרני ודומיננטי, שבמיטבה עם מעטפת של רוטב עשיר וסמיך

7,233 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016
מאפה פסטה פיצ'י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן.  צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
מאפה פסטה פיצ'י ברוטב בולונז, מוצרלה ופרמזן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

כאן הלכתי על בולונז קלאסי והוספתי גם המון מוצרלה, שאחרי אפייה קצרה בתנור ניתכת לחוטים של עונג.
להכנת המתכון מומלץ להכין קודם בצק פסטה בסיסי  או להשתמש בפסטה קנויה ולבשל לפי הוראות היצרן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקימוח:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים בצק פסטה:

1

מתכון לבצק פסטה של פעם

מכינים את הרוטב:

2

מחממים סיר כבד ורחב שמתאים גם לתנור (למשל סוטאז’) עם שמן זית ומטגנים בצל, גזר וסלרי 5 דקות על להבה בינונית עד שהבצל שקוף והירקות מתרככים. מוסיפים בשר ומטגנים 5 דקות עד שצבעו משתנה לאפור והנוזלים מתאדים. תוך כדי הטיגון מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ. מתבלים במלח ופלפל.

3

מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים עגבניות משומרות, מתבלים שוב במלח ומערבבים-מרסקים את העגבניות בעזרת כף עץ. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה עד שהרוטב מוכן. מערבבים מדי פעם. שומרים חם.

מכינים את הפיצ’י:

4

משטחים את הבצק בידיים או עם מערוך על משטח מקומח בקמח רגיל ליריעה בעובי 2 ס”מ ופורסים לרצועות ארוכות ברוחב 2 ס”מ. מגלגלים את רצועות הבצק לאטריות ארוכות ודקות ומקמחים במעט קמח סמולינה.

5

מחממים תנור ל-220 מעלות.

6

מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול ומבשלים את אטריות הפיצ’י 3 דקות עד שהן מבושלות אך עדיין מעט נגיסות. מוציאים את האטריות ומעבירים ישר לרוטב יחד עם 3 כפות ממי הבישול. מערבבים היטב, מפזרים קרעי מוצרלה, עלי בזיליקום ופרמזן.

7

מכניסים את הסיר לתנור ל-10 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. מגישים חם.