מתכון

מאפה צ’ילי נון-קרנה עם שמנת חמוצה, גבינה ובצל ירוק

פירה מתפוחי אדמה, שעועית, עגבניות וגבינה - מה יש לא לאהוב? מי שלא יכול בלי, מוזמן להוסיף בשר טחון

4,437 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
מאפה צ’ילי נון-קרנה עם שמנת חמוצה, גבינה ובצל ירוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
מאפה צ’ילי נון-קרנה עם שמנת חמוצה, גבינה ובצל ירוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

חוכמת מטבח – מי שמשרה בשבת
משרים את השעועית בשפע מים למשך לילה ועדיף אפילו יותר. אם משרים יותר מ-12 שעות, מומלץ להחליף את המים לפחות פעם אחת.
סודה לשתייה כמו בחומוס גם כאן אפשר להוסיף למי ההשריה 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה שעוזרת לריכוך. אפשר להוסיף עוד 1/2 כפית גם למי הבישול של השעועית.
אם אין זמן במקום להשרות מרתיחים את השעועית במים 3 פעמים ברציפות. בכל פעם מסננים ומביאים לרתיחה עם מים חדשים.
אם יש זמן אחרי ההשריה מנביטים את השעועית – כך היא תהיה הרבה יותר קלה לעיכול. מניחים גרגרי שעועית לחים במסננת מעל קערה. אחרי 24 שעות יבצבצו ניצנים מהשעועית – זה אומר שהיא מונבטת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבת הפירה:

לשכבת השעועית והעגבניות:

לשכבת השמנת:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את תפוחי האדמה:

2

מניחים תפוחי אדמה בתבנית ואופים כשעה לריכוך.

מכינים את שכבת השעועית והעגבניות:

3

מחממים סיר רחב עם שמן זית ומאדים בצל, גזר, סלרי, שום ופלפל חריף 5 דקות תוך כדי ערבוב לריכוך קל. מוסיפים כמון, כוסברה ושעועית וממשיכים לאדות עוד 5 דקות לספיגת טעמים.

4

מוסיפים עגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עוד 10 דקות על להבה בינונית בכיסוי חלקי.

מכינים את שכבת השמנת:

5

מערבבים שמנת חמוצה עם כוסברה ובצל ירוק.

מרכיבים ואופים:

6

קולפים ומועכים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם גבינה מגוררת.

7

משטחים את תערובת השעועית והעגבניות בתבנית פיירקס עמוקה. מכסים בתערובת השמנת החמוצה ומעל מפזרים את הפירה. מכסים ברדיד אלומיניום.

8

אופים 20 דקות, מורידים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות או עד שהמעטה זהוב ופריך.

באותה שיטה מכינים
מאפה צ’ילי קון קרנה: מחליפים חצי מכמות השעועית ב-350 גרם בשר בקר טחון. מטגנים אותו עם התבלינים 5 דקות עד שצבעו מאפיר ואז מוסיפים את השעועית לפי ההנחיות במתכון.
מאפה צ’ילי מעושן: מתחילים בטיגון 100 גרם בשר מעושן חתוך לקוביות (פנצ’טה, חזה אווז מעושן ואפילו קבנוס) ומוסיפים את הירקות לפי ההנחיות במתכון.

 

גיוונים:

  • במקום גבינת צ'דר אפשר להשתמש בגבינה קשה ועזת טעם אחרת.
  • מי שלא אוהב כוסברה, אפשר להחליף גם בפטרוזיליה.