מתכון

מאפה שמרים שוקולד ואגוזים כשר לפסח

12 מאפים אישיים או שתי רולדות בתבניות אינגליש קייק

23,190 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: שרית גופן | סגנון: ענת לבל
צילום: שרית גופן | סגנון: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

להברשה:

לשימון התבנית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

שמים תערובת מאפי שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות במהירות איטית. מוסיפים חמאה (או מחמאה) ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים ביצים וחלב (או מים) ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים מלח ומערבלים עוד כ-6-4 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2

יוצרים מהבצק כדור בידיים משומנות משומנות בחמאה מומסת או שמן ניטרלי ומחזירים לקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה להכפלת הנפח.

ממלאים, מעצבים, מתפיחים ואופים:

3

 חוצים את הבצק ומרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה או משמנים תבנית 12 שקעים במעט שמן קנולה.

4

פורשים ניילון נצמד על משטח העבודה ומפזרים עליו מעט קורנפלור. מרדדים כל חלק של הבצק על הניילון הנצמד למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים בממרח שוקולד ומפזרים אגוזים ופיסטוקים. אם מכינים רולדות, מגלגלים אותן לאורך ומניחים בתבנית. להכנת מאפים אישיים חותכים כל רולדה ל-6 חלקים ומעמידים בתבנית השקעים.

5

מכסים ומתפיחים במקום חמים כ-30 דקות.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות.

7

מברישים את המאפים בביצה טרופה.

8

אופים עד להזהבה יפה כ-25 דקות לרולדה או 20 דקות למאפים אישיים.