מתכון

מאפה “שמש” עם מנגולד ופטה

מאפה יפהפה שנראה כמו שמש או כמו פרח חמנית. פריכותו של בצק העלים יוצרת ניגוד מקסים עם המלית הנימוחה

25,843 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאפה "שמש" עם מנגולד ופטה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מאפה "שמש" עם מנגולד ופטה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אם לא מגישים מייד ממלאים את המאפה כמוסבר במתכון (שלב 4) ומקפיאים. כשרוצים להגיש, אופים כ-30 דקות — אין צורך להפשיר מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מערבבים קוטג’, מחצית מכמות הקצ'קבל, מלח, פלפל ואגוז מוסקט לתערובת אחידה. קוצצים מנגולד ומערבבים בקערה נפרדת עם גבינת פטה מפוררת ויתרת הקצ'קבל.

מעצבים ואופים

2

: חוצים את הבצק לרוחבו. חותכים עיגול בקוטר 24 ס”מ (בעזרת צלחת או טבעת אפייה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מסמנים עיגול פנימי בקוטר 20 ס”מ. יוצרים חתכים סביב שולי הבצק במרווחים של 5 ס”מ. מרימים קצה של חתך ומקפלים באלכסון למשולשים קטנים (ראו בתצלום). מכינים את העיגול השני באותה צורה. מעבירים למקפיא למשך 10 דקות.

3

מחממים תנור ל-190 מעלות.

4

מורחים מחצית מכמות ממרח הארטישוק על העיגול הפנימי של הבצק ועליו מניחים מחצית מתערובת הגבינות. עורמים במרכז מחצית מתערובת המנגולד (במהלך האפייה הערימה מתיישרת אך אינה נוזלת). מברישים בביצה את שולי הבצק החשופים. ממלאים באותה צורה את עיגול הבצק השני.

5

אופים כ-30 דקות עד שהמאפה מזהיב. מצננים מעט ומגישים.