מתכון

מאפה תרד וגבינות

יכול להתאים גם כמלית לקישים, שבלולי פילו ומיני בורקס

16,395 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאפה תרד וגבינות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין
מאפה תרד וגבינות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מחממים מחבת גדולה על להבה נמוכה, מוסיפים שמן זית, כרישה ושום ומאדים כ-5 דקות עד לריכוך. מגבירים את הלהבה, מוסיפים תרד ומאדים עד שהוא מאבד מנפחו. מצננים וסוחטים היטב.

3

מעבירים את תערובת התרד לקערה, מוסיפים גבינות וביצים, מתבלים בפלפל, ואם יש צורך מלח ומערבבים.

4

מפזרים פירורי לחם בתחתית של תבנית פיירקס ויוצקים את התערובת.

5

אופים כחצי שעה עד שזהוב ויציב.

6

מגישים חם או בטמפ' החדר עם סלט ירקות וביצים קשות.