מתכון

מאפינס גזר טבעוני

אומנם אין בהם ביצים, אבל הטחינה ורסק התפוחים מוסיפים להם עסיסיות נהדרת, והטעמים העמוקים מחמיאים לגזר ולפיסטוקים

5,763 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
מאפינס גזר טבעוני. צילום: זהר לוסטיגר-בשן
מאפינס גזר טבעוני. צילום: זהר לוסטיגר-בשן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל165 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.

2

בקערה אחת מערבבים את הסוכר, השמן, רסק התפוחים,חלב סויה, טחינה, תמצית וניל ומיץ לימון.

3

מוסיפים את הגזרים המגוררים ומערבבים ממש מעט.

4

בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת אפיה, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, מלח, הל ופיסטוקים.

5

מאחדים את הרטובים עם היבשים לערבוב קצר בלבד.

6

מעבירים לתבנית המאפינס ואופים כ-40 דקות.

לבלוג של זהר לוסטיגר בשן