מתכון

מאפינס דלורית עם אגוז מוסקט וקשקבל

מאפינס מעודנים, מבושמים באגוז מוסקט, פלפל אנגלי וגבינת קשקבל. מגישים למרכז השולחן על תקן לחמניות חמות

1,776 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מאפינס דלורית עם אגוז מוסקט וקשקבל. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
מאפינס דלורית עם אגוז מוסקט וקשקבל. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

מאפינס שנעלמים תוך דקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים מים לרתיחה בסיר ומבשלים דלורית על אש גבוהה כ-15 דקות עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות.

3

מערבבים בקערה שני סוגי קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ותבלינים.

4

מערבלים במיקסר במהירות נמוכה כוס של פירה דלורית עם שמן זית, רסק תפוחים, רוויון, ביצים, קשקבל ורוזמרין עד לקבלת תערובת גושית. מוסיפים בהדרגה את תערובת החומרים היבשים ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה ודביקה. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת (תבנית שקעים).

5

אופים 18 דקות. מצננים 15-10 דקות ומגישים.

גיוון: מחליפים את הדלורית ב-300 גרם דלעת טריפוליטאית או דלעת צרפתית קלופה וחתוכה לקוביות גדולות. מבשלים במים רותחים 20-15 דקות וממשיכים עם המתכון כרגיל.