היוגורט מעניק למאפינס מרקם אוורירי וטעם חמצמץ, שמשתלב מצוין עם הפירות האדומים. מחוץ לעונה אפשר להשתמש גם בקפואים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים של מיני מאפינס (24 יחידות).
מכינים את המאפינס:
2
מערבבים בקערה (או מערבלים) ביצים, סוכר, חמאה מומסת, יוגורט, חלב, מיץ וקליפת לימון.
3
מוסיפים את הבלילה לקערה עם קמח ומערבבים עד שהוא נטמע. מוסיפים מחצית מכמות הפטל ומערבבים קלות.
4
יוצקים לשקעים עד 3/4 גובהם ומפזרים את יתרת הפטל מעל.
5
אופים כ-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ושומרים בכלי אטום. מעבר ליום ההכנה רצוי במקרר, כי הפטל עלול להחמיץ את העוגות.
להגשה:
6
מקציפים גבינת שמנת עם שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל לקרם חלק. מקפלים פנימה 1/4 כוס פטל טרי.
7
מניחים על כל מאפין כף קרם ומעליו פטל טרי ומגישים.