מתכון

מאפינס יוגורט ופטל

היוגורט מעניק למאפינס מרקם אוורירי וטעם חמצמץ, שמשתלב מצוין עם הפירות האדומים

3,019 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מאפינס יוגורט ופטל. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע
מאפינס יוגורט ופטל. צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע

היוגורט מעניק למאפינס מרקם אוורירי וטעם חמצמץ, שמשתלב מצוין עם הפירות האדומים. מחוץ לעונה אפשר להשתמש גם בקפואים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים של מיני מאפינס (24 יחידות).

מכינים את המאפינס:

2

מערבבים בקערה (או מערבלים) ביצים, סוכר, חמאה מומסת, יוגורט, חלב, מיץ וקליפת לימון.

3

מוסיפים את הבלילה לקערה עם קמח ומערבבים עד שהוא נטמע. מוסיפים מחצית מכמות הפטל ומערבבים קלות.

4

יוצקים לשקעים עד 3/4 גובהם ומפזרים את יתרת הפטל מעל.

5

אופים כ-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ושומרים בכלי אטום. מעבר ליום ההכנה רצוי במקרר, כי הפטל עלול להחמיץ את העוגות.

להגשה:

6

מקציפים גבינת שמנת עם שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל לקרם חלק. מקפלים פנימה 1/4 כוס פטל טרי.

7

מניחים על כל מאפין כף קרם ומעליו פטל טרי ומגישים.