מתכון

מאפינס תפוחי עץ, קוואקר וחמוציות

קוביות התפוח מוסיפות עסיסיות, הקוואקר מוסיף מרקם ובריאות והחמוציות – צבע וטעם

20,268 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאפינס תפוחי עץ, קוואקר וחמוציות. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
מאפינס תפוחי עץ, קוואקר וחמוציות. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

קוביות התפוח מוסיפות עסיסיות, הקוואקר מוסיף מרקם ובריאות והחמוציות – צבע וטעם. שימו לב לפטנט הקימוח, שמונע מקוביות התפוחים לשקוע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון התבניות:

לקימוח התבניות:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית מאפינס בחמאה ומקמחים.

2

מערבבים קוביות תפוח עץ עם כף קמח.

3

מערבבים את יתרת הקמח עם קוואקר, אבקת אפייה ומלח.

4

שמים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומערבלים כ-3 דקות לתערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים כ-3 דקות נוספות לתערובת תפוחה.

5

מוסיפים ברנדי ותמצית וניל ומערבלים קלות. מקפלים פנימה את תערובת הקמח. מוסיפים קוביות תפוח וחמוציות מיובשות ומקפלים לעיסה.

6

יוצקים 2 כפות מן התערובת לכל שקע בתבנית מאפינס עד 2/3 גובה כל שקע ולא יותר.

7

אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש עם מעט פירורים. מצננים כשעה ומגישים.

גיוון: אפשר להכין בתבנית מיני מאפינס. יוצקים לכל שקע כף גדושה תערובת ואופים 15 דקות בלבד.