קוביות התפוח מוסיפות עסיסיות, הקוואקר מוסיף מרקם ובריאות והחמוציות – צבע וטעם. שימו לב לפטנט הקימוח, שמונע מקוביות התפוחים לשקוע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון התבניות:
לקימוח התבניות:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית מאפינס בחמאה ומקמחים.
2
מערבבים קוביות תפוח עץ עם כף קמח.
3
מערבבים את יתרת הקמח עם קוואקר, אבקת אפייה ומלח.
4
שמים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומערבלים כ-3 דקות לתערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים כ-3 דקות נוספות לתערובת תפוחה.
5
מוסיפים ברנדי ותמצית וניל ומערבלים קלות. מקפלים פנימה את תערובת הקמח. מוסיפים קוביות תפוח וחמוציות מיובשות ומקפלים לעיסה.
6
יוצקים 2 כפות מן התערובת לכל שקע בתבנית מאפינס עד 2/3 גובה כל שקע ולא יותר.
7
אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש עם מעט פירורים. מצננים כשעה ומגישים.