מתכון

מאשוויה עם מְ'פוּר

סלט מרוקאי עם סיבוב שמתקבל בזכות לחם הפרנה המפורר

2,795 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מאשוויה עם מְ'פוּר
מאשוויה עם מְ'פוּר

גיוון: ניתן להחליף את הפרנה במתכון בלחם לבן אחר ללא הקרום מפורר לפירורים בגודל 1/2 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

קולים פלפלים, עגבניות, צ'ילי ובצלים על להבה גלויה או על גריל פחמים עד שהם מתרככים ומקבלים חריכה יפה. לחילופין מחממים תנור במצב גריל לטמפ' מקסימלית ומניחים את הירקות על רשת, כשמתחת מניחים תבנית שתאסוף את הנוזלים. רצוי לצלות כל ירק בנפרד, כדי שהחום יהיה ממוקד יותר.

2

קולפים את הפלפלים האדומים ואת הצ'ילי וחותכים לרצועות דקות. קולפים את העגבניות והבצלים וחותכים לקוביות גסות.

3

שמים את הירקות בקערה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, שום ומלח. משהים שעה לספיגת טעמים.

4

מחממים סיר עם מעט מים ומניחים עליו קוסקוסייר או סלסילת אידוי מבמבוק. מאדים את פירורי הפרנה 10 דקות עד שהם תופחים קלות ומתרככים.

להגשה:

5

מניחים את פירורי המ'פור על הסלט, מפזרים עלי כוסברה ומגישים.