החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
קולים חציל על גריל פחמים או על להבה גלויה 8 דקות עד שהקליפה חרוכה מכל הצדדים. מסלקים את הקליפה וקוצצים גס את בשר החציל או מפרידים אותו לחוטים.
2
מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים את החציל הקלוי כדקה רק עד שהוא מתחמם. מוסיפים את יתר החומרים ומחממים יחד עוד 2 דקות להטמעת התיבול.
3
יוצקים טחינה ומגישים עם הרבה לחם לניגוב.
מתכון על הדרך שום קונפי
שמים 30 שיני שום בסיר קטן עם שמן זית לכיסוי, כף חרדל גרגרים, כפית מלח, 10 גבעולי תימין ומעט סוכר. מבשלים כשעה-שעה וחצי על להבה נמוכה עד שהשום רך מאוד. מעבירים לצנצנת, מכסים בשמן זית ושומרים במקרר.