מתכון

מילפיי מסקרפונה ערמונים של "טוטו"

השף-קונדיטורית סאני דרעי רידדה את בצק העלים, החליפה את הפטיסייר המסורתי בקרם מסקרפונה, ושידכה לו רוטב טופי חם

19,912 בשלנים התעניינו במתכון זה
מילפיי של טוטו. צילום: דניאל לילה
מילפיי של טוטו. צילום: דניאל לילה

סאני דרעי התנסתה בהרבה מאוד גרסאות של מילפיי לפני שהרכיבה את זו שתפגשו ב"טוטו". היא בדקה סוגים שונים של קרמים, רטבים וצורות הגשה ולבסוף לקחה כמה צעדים הצידה מהמקור הקלאסי: היא רידדה את בצק העלים לכדי אווריריות (ולא דחסה אותו כמו במילפיי הקלאסי), החליפה את הפטיסייר המסורתי בקרם מסקרפונה, הטמינה בתוכו ערמונים ושידכה לו רוטב טופי חם עם רמז של מליחות. התוצאה: קינוח מהונדס לכדי שלמות, שמפיק אנחות עונג חסרות עכבות ומככב בראש רשימת רבי המכר של "טוטו".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם מסקרפונה:

לרוטב טופי:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים עלי מילפיי:

2

מרדדים בצק עלים על נייר אפייה לעובי 1 ס"מ וקורצים 4-3 עיגולים בקוטר 11 ס"מ. מעבירים את נייר האפייה עם עיגולי הבצק למקפיא לכ-15 דקות.

3

מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית. מפזרים על כל עיגול 1/2 כף סוכר חום.

4

אופים 18-16 דקות עד שהבצק תפוח (כמו מלאווח), זהוב וחלקו העליון מקורמל. מצננים.

מכינים קרם מסקרפונה:

5

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקרם יציב ורך. מוסיפים מסקרפונה ומקציפים עוד כחצי דקה לקבלת קרם יציב. שומרים במקרר עד השימוש (לא יותר מיומיים).

מכינים רוטב טופי:

6

מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן.

7

בינתיים מחממים סיר קטן נוסף ומפזרים על תחתיתו סוכר בשכבה אחידה.

8

מבשלים על להבה בינונית ומערבבים בזהירות בעזרת כף עץ רק עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע ענברי.

9

מוסיפים את השמנת החמימה לקרמל בהדרגה ותוך כדי בחישה. מסירים מהכיריים ומצננים מעט. מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים. אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים.

מרכיבים את המנה ומגישים:

10

פורסים כל עיגול בצק ל-3 עיגולים בעזרת סכין לחם. מניחים בתחתית כל צלחת את השכבה התחתונה של העיגול.

11

מעבירים את קרם המסקרפונה לשקית זילוף בקוטר של כ-1 ס"מ. מזלפים קרם בצורת ספירלה על כל עיגול בצק ומפזרים עליו מחצית מכמות הערמונים.

12

מניחים על הערמונים עיגול בצק שני, מזלפים עליו את יתר הקרם ומפזרים את יתר הערמונים. מניחים מעל את עיגול הבצק השלישי (זה שחלקו העליון מקורמל).

13

מחממים את רוטב הטופי במיקרוגל כשלושים שניות עד שהוא חם אבל לא רותח ויוצקים 3-2 כפות על המילפיי.