ביסים מלוחים שמתפצחים בפה – נשנוש ממכר ליד אלכוהול
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-190 מעלות
2
פורשים את הבצק על משטח עבודה. מברישים בחמאה מומסת וחותכים למקלונים דקים (בעובי 1/2 ס"מ).
3
מפתלים כל מקל לבורג. אוחזים כל בורג בשני הקצוות ומותחים מעט, כדי להאריכו. מפתלים לצורת פרעצל ומהדקים היטב את הקצוות.
4
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, ומפרזים מלח גס וגרגרי פרג שלמים לקישוט.
5
אופים כ- 15 דקות עד להזהבה.
- מחליפים את הפרג בזרעי קימל שלמים, זרעי אניס או קצח.
לפי אותה שיטה מכינים:
- פרעצל זעתר: מחליפים את החמאה המומסת בשמן זית. מחליפים את הפרג בזעתר. מברישים את החטיפים בשמן זית בצאתם מהתנור.
- פרעצל שוקולד: מורחים את הבצק בממרח שוקולד במקום בחמאה. מעצבים לצורת פרצעל. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים סוכר (רגיל או גבישי) מלמעלה ואופים באותו אופן.