מתכון

מיני קובה במילוי גרגרי חומוס, בצל ושום

הקובה היא חלק משולחן המזה הערבי-נוצרי, שמלווה את כוסית העראק בסוף יום העבודה

5,034 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
מיני קובה במילוי גרגרי חומוס, בצל ושום.  צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מיני קובה במילוי גרגרי חומוס, בצל ושום. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רגע לפני שהוא פותח את שערי המסעדה החדשה שלו, "מגדלנה", לקהל הרחב יוסף (זוזו) חנא מארח חברים לארוחת מלכים לבנונית מסורתית-מודרנית.  אלה קובות בגודל ביס כדי שלא ימלאו את הבטן לפני הארוחה. מגישים עם סלט עדשים

למתכון נדרשת השריה מוקדמת של 24 שעות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לטיגון עמוק:

למלית:

אופן ההכנה

1

משרים את החומוס בהרבה מים למשך 24 שעות, ומסננים.

מכינים את הבצק:

2

שמים בורגול בקערה ומכסים ב-1/2 ליטר מים. ממתינים 30 דקות עד שכל המים נספגים וסוחטים.

3

מעבדים את הבורגול במעבד מזון עם התבלינים עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה. אם הוא לא מתאחד מוסיפים פירורי לחם. היזהרו מטחינת יתר, שתהרוס את המרקם הגרגרי היפה של הבורגול. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

מכינים את המלית:

4

טוחנים גרגרי חומוס במעבד מזון ב-4-3 פולסים לקבלת מרקם גס.

5

מחממים שמן בסיר, מטגנים בצל 3 דקות עד לשקיפות, מוסיפים את גרגרי החומוס הטחונים ושום ומטגנים 20 דקות על להבה בינונית עד שהחומוס חצי מבושל. מתבלים בצנוברים, מלח, אגוז מוסקט, כמון, פלפל אנגלי ומיץ לימון ומערבבים. מצננים ומוסיפים כוסברה וגבינה.

ממלאים ומטגנים:

6

מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג (במשקל 40 גרם כל אחד). מכניסים את האצבע המורה למרכז כל כדור ומסובבים אותה עד שנוצר שקע עמוק והדפנות סביבו דקות. ממלאים בכפית מלית וסוגרים לקובה מאורכת. בין קובה לקובה מומלץ לטבול את האצבעות במים עם שמן למניעת הידבקות.

7

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות בסבבים 4 דקות עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג ומגישים חם.

גיוון: מי שלא אוהב כוסברה, יכול להחליף בפטרוזיליה קצוצה.